Glatisant - vitorlás kalandozások

KEZDŐLAP          POZÍCIÓ          HAJÓ          HAJÓNAPLÓ          GALÉRIA          LEGÉNYSÉG          RÁDIÓ          LINKEK          KAPCSOLAT         

2006.08.13. Vasárnap: Marinaro Gastronomico Maximo

Nem nagyon haladunk. Mára megint frontátvonulást mondtak. Reggel már esett, most délutánra megjött a viharos északnyugatival a front. Inkább itt maradtunk. Kéne néhány nap nyugis északnyugati, hogy haladjunk, talán holnaptól.
Nem baj. Egyenlöre nincs rohanás, és Emesével amúgy is szivesen lötyögünk csak úgy ilyen hangulatos városkában, kicsit nyaralósan.
Egyébként nagyon komoly halpiac van itt. És ha már ez a helyzet,


elhatároztuk, az újabb szabadnapunkat egy merész tengerikaja készítéssel töltjük. Nem apróztuk el a kérdést mindenféle egyszerü halacskával, vettünk három brutális szelet kardhalat, valamint egy egész kalamari-t, mindenestül.
Nem sok fogalmunk volt az elkészítés módjáról, de aki mer, az nyer. Iszonyat mennyiségü fokhagyma és só, a kardhal alá paprikásliszt (ez utólag feleslegesnek bizonyult) és egyórás kitartó sütés.
Az eredmény: fantastico! Nagyon ízlett mind a kettö, de leginkább a kalamari-n lepödtünk meg, hogy szerintem még jobb volt, mint amit általában étteremben ettem. Több se kell, amint adódik, újra veszünk kalamarit és megsütjük! Végre sikerült áldozni a gasztronómia oltárán!
Helyzetünk: Gallipoli, 40 03.286N 017 58.745E

(előző nap)(következő nap)





























































(előző nap)(következő nap)
































Üdvözöllek, Látogató!

Ez egy hajós blog. A nevem Máté, 1988 óta vitorlázom, 1993 óta a tengeren is hajózom. 2006 óta, ahogy időm és pénzem engedi, Európa vizein kalandozom kis hajómmal, a Glatisanttal. Ezekről az utazásokról szól ez az oldal.
Kellemes böngészést!

Útvonal, pozíció

KINAGYÍT

Korábbi útvonal

HAJÓNAPLÓ